top of page
  • Skolehjemsamarbejde

Vil du kigge med i dit barns skolehverdag?Som forældre har du nu mulighed for at følge dit barns læring og udvikling, selvom du ikke er til stede i klasselokalet. MinUddannelse er blevet implementeret på samtlige folkeskoler i Aalborg Kommune og her er det muligt at følge hvad der er fagligt fokus for undervisningen lige nu samt hvilke læringsmål dit barn arbejder.

Læringsmål På MinUddannelse arbejdes med tre former for læringsmål:

  • Aktuelle

  • Opnåede

  • På pause

De aktuelle mål er de mål, som dit barn arbejder med at opnå netop nu. De opnåede er de mål, som dit barn allerede har klaret, mens nogle mål kan være sat på pause. Som forældre kan du derfor både se hvad dit barn har lært, og hvad det er i gang med at lære. Begge dele er vigtigt, for at kunne understøtte dit barns læring. Fokuseres der kun på hvad barnet har lært, vil dit barn måske ikke udvikle sig videre. Fokuseres der kun på hvad dit barn skal lære, risikere du at stresse dit barn. Udover målene for undervisningen, vil du kunne se hvilket tema der arbejdes for at opnå læringsmålene.

MinUddannelse - fakta

  • MinUddannelse anvendes på alle kommunens skoler

  • Læringsplatformen MinUddannelse er valgt i Aalborg Kommune på baggrund af udvælgelseskriterier udarbejdet gennem workshops, hvor alle kommunens skoler var inviteret

  • Alle skoler har fået uddannet mellem 3 og 7 superbrugere i MinUddannelse

  • Målet for år 2017 er at gøre forældre mere aktive på MinUddannelse

Støt dit barns læring Ved at vide hvad dit barn arbejder med og hvad målet for dit barn er, kan du støtte dit barns læring og dermed bidrage til samarbejde mellem skole og hjem. På MinUddannelse kan du for eksempel se hvad der er i fokus for danskundervisningen for tiden. Herigennem bliver det muligt for dig at snakke med dit barn om hvordan det går, og derigennem støtte dit barns læring indenfor det arbejdsområde, som de er i gang med. Selvom du ikke kan udfordre dit barn på det område, som de arbejder med - det skal lærerne og pædagoger nok stå for, så vil en dialog og interesse herfor stadig støtte dit barns læring.

Vil du lære mere om hvad du som forældre kan på MinUddannelse?

Så har Skoleforvaltningen udarbejdet følgende videoguide:

https://www.youtube.com/watch?v=VNVFbzzByn4&feature=youtu.be

#forældre

bottom of page