top of page
  • Skolehjemsamarbejde

Synlighed og nye metoder for skolebestyrelsesarbejde på Nøvling SkolePå Nøvling Skole har skolebestyrelsen valgt at indføre arbejdsgrupper, som aktivt skal fremme den vision og de delmål, som skolebestyrelsen har sat for skolen. Medlemmerne af skolebestyrelsen kan selv melde sig til de forskellige arbejdsgrupper, alt efter hvor de ønsker at gøre en forskel.

Arbejdsgrupperne kan eksempelvis fokusere på:

  • Hjemmeside, synlig kommunikation

  • Børn i skilsmisser

  • Trivsel

  • Læring

  • Natur

  • Byggeri

Et af de tiltag, der er kommet ud af arbejdsmåden, er for eksempel, at der i august 2015 blev lavet cykelsti fra Visse til Nøvling, hvilket har gjort det trygt og sikkert for eleverne at cykle i skole. Derudover har skolen netop gennemgået en stor renovering, hvorfra der løbende er blevet delt billeder af processen på skolens Facebookside.

Ifølge skoleleder Lene Burchard Jensen er skolebestyrelsen dygtige til at samarbejde, tænke stort og huske at fortælle om deres arbejde. Det er vigtigt, når man er en lille skole, siger hun.

”Skolebestyrelsen fokuserer meget på at tænke fælles om at få det indre til at fungere. Men vi er også nødt til at tænke på PR og på vores fortællinger udadtil, og det er også noget, vi arbejder meget med i bestyrelsen.”

Læringscafé og folkeskoler i 2017

På Nøvling Skole har de også indført konceptet læringscafé. Her er det eleverne, der får lov at undervise forældrene, så de får indblik i, hvordan en skoledag ser ud efter skolereformen. ”I dag ved mange forældre ikke, hvad skolereformen indebærer udover længere skoledage for deres børn. Derfor er læringscaféens en god lejlighed til at lade børnene selv fortælle, hvordan de går i skole i dag,” siger skoleleder Lene Burchardt Jensen.

Kommunikation af skolebestyrelsesarbejde til forældre

Nøvling Skoles bestyrelse har forskellige måder at fortælle om deres arbejde på, alt efter hvad budskabet er. Skolen deler det op i den klassiske metode og Nøvling Skoles metode. Ud over at skolebestyrelsen laver referater af deres skolebestyrelsesmøder og opslag om skolebestyrelsen i deres nyhedsbreve, udgiver de også en formandsberetning én gang årligt. Formandsberetningen kommer i nyhedsbrevet op til sommerferien i de år, der ikke er skolebestyrelsesvalg.

Nøvling Skoles metode

Bestyrelsen har valgt ikke at afholde et årligt møde, hvor forældre kan høre om skolebestyrelsens arbejde. I stedet har Nøvling Skole haft stor succes med at dele sine highlights fra de enkelte skolebestyrelsesmøder. ”Vi oplever, at vores Facebookopslag når ud til betydeligt flere, end hvad vi oplever med vores referater. Ved et mødes ende bruger vi derfor altid et par minutter på at reflektere over dagens vigtigste pointer, som vi derefter optager og poster på skolens Facebookside,” siger skoleleder Lene Burchardt Jensen.

På videoerne optræder skolebestyrelsesformand Christina Thorsted Jensen. Videoopslagene er en nem og hurtig måde at nå forældre, som ikke behøver være mindre fyldestgørende end en klassisk skriftlig afrapportering. Samtidig har videoerne den fordel, at de personliggør mødet mellem forælde og skolebestyrelsen.

Alle videoerne er afspillet omkring 600 gange og har fået positiv respons både i form af synes godt om-tilkendegivelser og kommentarer. Videoerne kan ses på her, Nøvling Skoles Facebookside.

Mange tak til Lene for at dele sine erfaringer og gode råd. Hvis du har nogle spørgsmål til Lene, kan hun kontaktes på: lbj-skole@aalborg.dk

#forældre

bottom of page