top of page
  • Skolehjemsamarbejde

”Digital Genial” – sæt gang i dialogen om børns online-liv til forældremødet


”Der er så meget forældre ikke forstår”

Du kender det sikkert. Dit barn er lige kommet hjem fra skole og du spørger på vanlig vis: ”Har du haft en god dag i skolen?”. Til det kommer der så et mere eller mindre uddybende svar på, hvad der er sket i skolen. Men der mangler noget! Børns sociale liv udspiller sig som bekendt, ikke kun i den fysiske verden, men i høj grad også på internettet gennem spil, videoer og sociale medier på forskellige devices. Derfor hænger deres trivsel også tæt sammen med, hvad der foregår i børnenes digitale liv på alle de forskellige platforme. Det kan være svært som forælder at følge med i den lynhurtige udvikling på området, men det er ikke desto mindre meget vigtigt, at tage ansvar og interessere sig for denne side af børnenes sociale liv. Måske er det på tide, at vi også spørger vores børn: ”Har du haft en god dag på nettet?”


Digital Genial – et samarbejde mellem skole og hjem om børns digitale trivsel

I nutidens samfund bliver vores børn født ind i en digital tidsalder, og har derfor fra en meget tidlig alder et digitalt liv. Det er vigtigt, at både lærere, pædagoger og forældre i børns liv støtter op om og er engageret i denne del af trivselsarbejdet med børn. Det nye og gratis online-materiale ”Digital Genial” er udviklet i et samarbejde mellem bl.a. Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik og sigter netop mod at sikre dialog mellem forældre og skole om klassens digitale trivsel. Materialet er rettet mod de 7-12-årige og indeholder 20 konkrete aktiviteter, der tager ca. 10-25 minutter at gennemføre til et forældremøde.

Materialet er inddelt i aktiviteter til forældremødet i hhv. indskoling og mellemskoling og handler bl.a. om den første mobiltelefon, spil på nettet, sociale medier, emojis og tonen på nettet.


Det er nemt og lige til at hente online på medierådets hjemmeside lige her.


God fornøjelse og god dialog derude!


#forældre #pædagogiskpersonale

bottom of page